U pritvoru zbog krađa automobila

Sremska Mitrovica- Operativnim radom pripadnika policijskih uprava u Sremskoj Mitrovici, Beogradu i Novom Sadu, rasvetljeno je 20 krivičnih dela za koje se osnovano sumnja da ih je izvršio S.Š. (28) sa područja Rume.

S.Š. se tereti da je zajedno sa P.J. (42), u oktobru i novembru izvršio 12 teških krađa, tri krađe i tri neovlašćena oduzimanja automobila u privatnoj svojini građana, na područjima Novog Sada, Sremske Mitrovice i Šapca.

Vozila su obijana i kradena iz dvorišta, ispred privatnih kuća, sa ulice. U pitanju su novija vozila marke opel, folksvagen, mercedes, fijat, ford, pežo, u kojima su se nalazili originalni ključevi i dokumenta. Sumnja se da su S.Š i P.J. telefonom pozivali pojedine vlasnike i tražili deo novca u zamenu za vozila. U jednom slučaju se terete i za iznudu, jer su od oštećenog zahtevali i dobili 500 evra, uz pretnju da će mu pobiti porodicu. Dva automobila su isečena na delove i prodata otpadu. Policija je pronašla najveći broj ukradenih vozila i vratila vlasnicima.

Nakon zadržavanja, S.Š. je doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Staroj Pazovi. Rešenjem sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor do 30 dana.

P.J. (42) iz Stare Pazove je već uhapšen i nalazi se u pritvoru.

You May Also Like