Sremska Mitrovica – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici su uhapsili P.J. (25) sa područja Sremske Mitrovice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio devet krivičnih dela teške krađe na štetu javnih preduzeća „Elektromreža Srbije“, „Železnice Srbije“ i „Elektrodistribucija“ u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni se tereti da je sa deonica pruge Sremska Mitrovica – Voganj i Laćarak – Martinci, isekao ukupno 270 metara električnih kablova.

Sumnja se da je P.J. sa dalekovodnih stubova u atarima Sremske Mitrovice, Rume, Martinaca i Kuzmina, krao čelične profile dužine četiri metra, dok je iz dve trafo-stanice u Sremskoj Mitrovici otuđio 15 metara bakarnog užeta, aluminijumska vrata i druge bakarne elemente.

Ukradene predmete je prodavao otpadima sekundarnih sirovina na području Sremske Mitrovice i Rume. Ovim krivičnim delima, navedena javna preduzeća su oštećena za preko 1.605.000,00 dinara. Materijalna šteta nastala oštećenjem i krađom predmeta koji pripadaju javnim preduzećima je veća od koristi dobijene njihovom prodajom.

Nakon zadržavanja do 48 časova, osumnjičeni je doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici. Rešenjem sudije za prethodni postupak, P.J. je određen pritvor do 30 dana.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje, protiv vlasnika otpada na kojem su pronađeni ukradeni predmeti, podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Krađe na štetu železnice otežavaju železnički saobraćaj i ugrožavaju bezbednost putnika. Osobe koje vrše krivična dela na objektima pod visokim naponom (trafo-stanice, elektro-mreže), direktno se izlažu životnoj opasnosti.

Možda Vam se svidi i