U narednoj godini izgradnja podvožnjaka

Sremska Mitrovica – Kako saznajemo iz Direkcije za izgradnju grada u narednoj godini jedan od najveći projekata biće svakako izgradnja podvožnjaka.

Jovan Dobrić, direktor Direkcije za izgradnju grada za Ozon radio rekao je da je to preduzeće tokom 2014. godine značajan deo sredstava izdvojio za izradu projektno – tehničke dokumentacije, koji će se realizovati u narednom periodu. Kao jedan od najvažnijih i najvećih projekata izdvojio je planiranu izgradnju podvožnjaka između Fruškogorske ulice i magistralne pruge Beograd-Zagreb, čija se projektna dokumentacija nalazi u procesu izrade, nakon čega bi se trebalo krenuti i sa realizacijom samog projekta.

U narednoj godini planirana je i rekonstrukcija, odnosno opremanje ulice u zoni gradske pijace, ulice Solarski trg i okolnih ulica, za čega se radi glavni projekat, zatim projekat izvedenog objekta regionalne deponije Srem – Mačva koja je dobila dozvolu za probni rad. Obaveza Direkcije za izgradnu grad je bila da se u toku tog probnog rada uradi projekat izvedenog objekta, koji je već sada završen.

Dobrić je poslovanje ovog preduzeća tokom 2014. godine, ocenio kao uspešno s obzirom na sve okolnosti koje su imali početkom građevinske sezone, pre svega misleći na pretnju od poplava, zbog koje je početak nekih poslova bio pomeren i odložen, ali i dodao da će prava procena uspešnosti biti kada se odradi izveštaj o poslovanju negde krajem decembra. On se osvrnuo na niz uspešno realizovanih projeka, od kojih je najveći i najvažniji bila rekonstrukcija ulice Kralja Petra Prvog u ugovorenom roku osvrćući se na činjenicu da je od raspoloživih novčanih sredstava, ove godine Direkcija za izgradnju grada je potrošila 67 miliona dinara manje nego što je planirano.

You May Also Like