Tri radnika AMSS započela štrajk glađu

Tri radnika Auto-moto saveza Srbije otpočela su štrajk glađu.

Kako su najavili, neće ga prekinuti sve dok Vlada Srbije, na osnovu podnetih krivičnih prijava i započetih sudskih postupaka, ne privede pravdi Aleksandra Nikačevića, saopštili su danas radnici AMSS.

radnici_amss

Hapšenje Nikačevića omogućiće da se radnici celog AMSS sistema vrate na svoja radna mesta posle skoro tri meseca protesta, koji su započeti 16. aprila zbog, kako piše u saopštenju, “višegodišnjih malverzacija i nedomaćinskog poslovanja bivšeg generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića”.

Štrajkači podsećaju da je protiv Nikačevića, njegovih saradnika i poslovnih partnera podneta krivična prijava pred Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal, da su pokrenuti postupci pred nadležnim sudovima radi poništaja nelegalnih odluka i učinjenih krivičnih dela, a podneta je i prijava budžetskoj inspekciji zbog štete nanete budžetu Republike Srbije od oko 200 miliona dinara.

Dalje se dodaje da je Nikačević “smenjen odlukom legalnih delegata na vanrednoj sednici Skupštine AMSS održanoj 9. aprila u Kruševcu, nakon otkrivanja izveštaja zvanične revizorske kuće u kojem stoji da je AMSS u zoni bankrota”.

“Međutim Nikačević negira sve odluke legalnih organa AMSS, ne priznaje smenu i odbija da napusti funkciju i zgradu direkcije AMSS, neovlašćeno deli otkaze i suspenzije svima koji su ukazivali na kriminal, a sve pod zaštitom angažovanog privatnog obezbeđenja”.

Nakon višenedeljnih protesta, premijer Srbije Aleksandar Vučić je 28. maja primio petočlanu delegaciju radnika AMSS i uverio ih da će država rešiti sve probleme našeg nacionalnog automobilskog kluba, nakon čega je protest prekinut.

Prvi opštinski sud je Aleksandru Nikačeviću u junu izrekao privremenu meru zabrane zastupanja i predstavljanja AMSS.

 

Izvor: 021

You May Also Like