Sremska Mitrovica – U okviru Doma zdravlja Sremska Mitrovica počelo je da radi telefonsko savetovalište “Deca Srbije”.

Svi sadašnji i budući roditelji, mogu putem telefona da saznaju sve ono što ih interesuje u vezi toka trudnoće, porođaja, pravilne nege i ishrane novorođenog deteta i odojčeta, kao i sve ono što se odnosi na rast i razvoj deteta.

Osnovni cilj savetovališta “Deca Srbije” je promocija zdravlja majke i deteta kroz podsticanje donošenja odluka vezanih za zdravlje, pravilnu ishranu, negu, rast i razvoj dece, a na bazi adekvatnih i pravovremenih informacija, poruka i saveta u skladu sa usaglašenim i savremenim stručnim stavovima.

Roditelji mogu da zovu kada je dete bolesno, ali i da se konsultuju, da razbiju strah, da razjasne nejasno, da budu sigurni u svoj postupak, da ne pogreše.

Za nesmetan rad Telefonskog savetovališta “Deca Srbije” angažovane su iskusne medicinske sestre i za njih je organizovana dodatna edukaciju vezanu za rad u telefonskom savetovalištu, obezbeđen prostor i opremu u okviru Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

IT Sektor RFZO-a razvio je i posebnu aplikaciju kojom je obezbeđena podrška najvišeg kvaliteta operaterima, odnosno medicinskim sestrama u Telefonskom savetovalištu “Deca Srbije”.
Zahvaljujući ovoj aplikaciji sestre u svakom trenutku mogu, na jednostavan i pregledan način, imati brz i precizan uvid u sve potrebne podatke, karton korisnika, istoriju savetovanja, pisano evidentiranje svakog poziva, savetovanja, sestrinsku anamnezu i ostale brojne informacije.

Broj telefona savetovalište “Deca Srbije” u Sremskoj Mitrovici je 022/617-141 i za pozive je otvoren 24 sata svakoga dana u godini.

Možda Vam se svidi i