Sremska Mitrovica – Pre nepuna tri meseca, u okviru Doma zdravlja Sremska Mitrovica počelo je da radi Telefonsko savetovalište “Deca Srbije”.

Za nesmetan rad ovog savetovališta angažovane su iskusne medicinske sestre koje svakog dana, tokom 24 sata, putem telefona, pružaju pomoć u vidu saveta vezanih za tok trudnoće i nege novorođenčeta.

Od početka aprila Telefonsko savetovalište “Deca Srbije” koje radi u Sremskoj Mitrovici primilo je više od 250 poziva, a kako smo saznali javljale su se i trudnice i porodilje.
Pitanja je bilo raznih, a ona najčešća su se odnosila na dojenje, na negu pupka novorođenčeta, grčeve, nespavanje, nicanje prvih zubića ali i povišenu temperaturu. Poslednjih nekoliko dana najviše poziva je bilo zbog stomačnih problema, praćenih dijarejom.

Dragana Krstić, glavna sestra Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja Sremska Mitrovica, rekla je da su zadovoljni dosadašnjim radom ovog telefonskog savetovališta, i da im je drago kada mogu nekome da pomognu.

„Pomoć smo pružali svakog dana, tokom 24 sata. Od 01. jula Telefonsko savetovalište “Deca Srbije” imaće novo radno vreme, koje podrazumeva da neće raditi noću, ali će raditi svakog dana, uključujući i vikend“, rekla je Dragana Krstić.

Ona je dodala da svi sadašnji i budući roditelji, mogu putem telefona da saznaju sve ono što ih interesuje u vezi toka trudnoće, porođaja, pravilne nege i ishrane novorođenog deteta i odojčeta, kao i sve ono što se odnosi na rast i razvoj deteta.

Broj telefona savetovališta “Deca Srbije” u Sremskoj Mitrovici je 022/ 617-141.

Možda Vam se svidi i