Sremska Mitrovica – Udruženje za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ i ove godine obeležava Svetsku nedelju homeopatije od 10. do 16. aprila 2014., na temu „Homeopatija i muško zdravlje“.

U sklopu obeležvanja Svetske nedelje homeopatije biće organizovana tribina u Sremskoj Mitrovici, u Buk baru, sa početkom u 18.00 sati.

Predavači u okviru tribine biće, Vera Ćurić – Homeopatija kao izbor lečenja, dr Nataša Trećak-Antunović – Kardiovaskularne bolesti i Ljiljana Rackov- Bolest debelog creva.

HOMEOPATSKA medicina je nastala u Nemačkoj pre 250 godina .
Homeopatija svrstava u holističke sisteme lečenja, gledajući na organizam kao na jedinstvenu i neponovljivu celinu.
Pored izlečenja pacijenta od konkretnih tegoba i bolesti, cilj homeopatije jeste da vrati pacijenta u stanje prirodne ravnoteže i dobrog raspoloženja.
Svetske statistike pokazuju kod kojih oboljenja homeopatija ima najviše uspeha: kožne bolesti, alergije, glavobolje i vrtoglavice, bolesti sistema za disanje, kao i sistema za varenje, ginekološki i endokrini problemi, nesanice, poremećaji rasta, razvoja i ponašanja dece. Takođe, homeopatija pomaže i u lečenju mentalno – emotivnih problema (nastalih usled stresnog načina života), kao i posledica svih vrsta stresova. Važna je i u lečenju svih bolesti, koje su klasifikovane u klasičnoj medicini kao psihosomatske bolesti, ali i kod nejasnih stanja, koja se ne mogu staviti ni pod jednu dijagnozu i samim tim se ne mogu ni lečiti klasičnom medicinom. Ovo je samo deo zdravstvenih problema koji se leče homeopatijom.

Možda Vam se svidi i