Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je u petak da su poljoprivrednicima isplaćena sva sredstva za subvencije za ovu godinu, a da će naredne godine biti subvencionisane površine do 20 hektara.

Poljoprivrednici

Snežana Bogosavljević Bošković je rekla da je reč o dugovanjima koja se prenose iz godine u godinu i da je sada plan da se sva dugovanja isplate do kraja decembra.

„Sva sredstva za subvencije za 2014. godinu su isplaćena. Ovo je prvi put da je od osnivanja Uprave za agrarna plaćanja ceo agrarni budžet realizovan. Mi smo kroz štednju na određenim pozicijama uspeli da obezbedimo i dodatna sredstva koja će biti preusmerena i isplaćena poljoprivrednicima. Radi se o dugovanjima i docnjama,“ kazala je Bogosavljević Bošković.

Govoreći o predloženom budžetu za 2015. godinu, Bogosavljević Bošković je navela da je on manji za oko 10 odsto u odnosu na ovu godinu.

„Smanjenje je rezultat smanjenih troškova za tekuće održavanje, smanjenje plata zaposlenih i smanjenog ukupnog iznosa za subvencije u poljoprivredi.

Možda Vam se svidi i