Subvencije za kupovinu dizela

Sremska Mitrovica – Oni poljoprivrednici koji svoja gazdinstva registruju do 31. marta ostvaruju pravo na subvenciju od 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva, koje će biti dostupno na svim pumpama na teritoriji Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede.

Kako je precizirano, uslovi pod kojima će poljoprivrednici moći da ostvaruju to pravo biće regulisani Pravilnikom o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na regres za gorivo, koji će stupiti na snagu nakon završene obnove registracije poljoprivrednih gazdinstava.

Iz Ministarstva poljoprivrede ističu da su uvažili predloge poljoprivrednika tako da će svako registrovano gazdinstvo dobiti 3.000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva, ali i 3.000 dinara za kupovinu mineralnog đubriva.

Novina u odnosu na prethodnu godinu kada se subvencionisano gorivo moglu kupiti samo kod ovlašćenih distributera, ove godine je mogućnost kupovine goriva na svim licenciranim pumpama širom Srbije.

Za ostvarivanje prava kupovine goriva, kao i prava pri kupovini mineralnog đubriva, poljoprivrednici će biti u obavezi da prikažu fiskalne račune izdate u periodu od 1. januara 2014. godine do kasne jeseni.

You May Also Like