Sremska Mitrovica- U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je održan sastanak čija je tema bila Strategija razvoja školskog sporta na teritoriji Vojvodine.

Sastanku su, pored predstavnika lokalne samouprave i škola iz Sremske Mitrovice, prisustvovali i članovi Pokrajinskog sekretarijata Branko Vujović i Marko Adamović.

Ilija Nedić, načelnik za kulturu sport i omladinu Grada Sremska Mitrovica je rekao da se nada da će se u budućnosti pronaći najbolji akcioni plan koji bi se mogao primeniti od 2014. godine, kako bi strategija školskog sporta bila na što boljem i zavidnijem nivou.

„Grad Sremska Mitrovica je u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu danas bila domaćin okruglog stola na temu razvoja strategije školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine“, rekao je Nedić i dodao da se nada da će svi koji su danas prisutni zajedničkim snagama pronaći najbolji akcioni plan koji bi se već ove godine mogao primeniti, a sve u cilju što boljeg razvoja strategije školskog sporta na teritoriji grada.

Branko Vujović, stručni saradnik za oblast školskog sporta, a član Pokrajinskog sekretarijata objasnio je da je jedan od važnijih zadataka da se radi na izradi modela funkcionisanja školskog sporta na lokalnom nivou.

„Iz budzeta koji se izdvaja za sport u Vojvodini, svega 3% se izdvaja za školski sport“, rekao je Vujović i dodao da je to poražavajuće.

„Ubuduće treba raditi na tome da se ovaj budžet poveća“, rekao je Vujović.

Možda Vam se svidi i