Stipendije za najbolje studente

Sremska Mitrovica – Danas su u Gradskoj kući grada Sremska Mitrovica svečano potpisani i dodeljeni ugovori za studentske stipendije i regresiranje dela troškova za prevoz studenata.

Deset godina za redom Gradska uprava za obrazovanje grada Sremska Mitrovica dodeljuje stipendije najboljim studentima osnovnih i master studija ma fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija. Od ove godine stipendije su dobili i studenti sa osnovnih i specijalističkih strukovnih studija medicinske i tehničke struke.

stipendij1

Osnovni cilj Gradske uprave za obrazovanje je da stipendije budu podsticaj za dalji rad i razvoj vrednih i nadarenih studenata i da im pomogne da završe svoje studije u predviđenom roku.

“Svo naše dosadašnje iskustvo pokazuje da su stipendije bile veoma podsticajne za uspeh studenata sa teritorije našeg grada, pa se i njihov broj iz godine u godinu povećava. Prve godine stipendiju je dobilo 12 studenata, a ove godine njih čak 62. To je potvrda da je naša stipendija ostvarila svrhu”, rekla je Mirjana Pjevac, načelnica Gradske uprave za obrazovanje.

stopendije

U programu rada Gradske uprave za obrazovanje već sedam godina se uspešno finansira i prevoz studenata koji putuju na relaciji Sremska Mitrovica – mesto studiranja, na teritoriji Republike Srbije. Grad Sremska Mitrovica će u ovoj školskoj godini sufinansirati prevoz na pomenutim relacijama za 21-og studenta i time u velikoj meri rasteretiti njihov porodični budžet.

You May Also Like