Sremska Mitrovica – Srednja muzička škola „Patar Krančević“ od naredne školske godine nastavu će održavati i u prostorijama Prehrambeno hemijske i šumarske škole.

Od 1. septembra 67 učenika ove srednje škole svoju nastavu će imati u četiri učionice na trećem spratu, od kojih će jednu deliti po smenama sa učenicima prehrambene škole.

Trenutno su u toku radovi na adaptaciji ovih učionica, a iz uprave škole za Ozon radio su rekli da se nadaju da će učionice biti sređene do početka školske godine, kako bi od samog starta nastava mogla regularno u njima da se odvija.

Bez obzira što je srednja muzička škola dobila na korišćenje 4 učionice, to još uvek nije dovoljan broj prostorija za normalno održavanje nastave u ovoj srednjoj školi. Upravo zbog toga nekoliko prostorija uprave škole, kao i zbornica u matičnoj zgradi su adaptirane za održavanje nastave, dok je čitavo rukovodstvo škole smešteno u dve kancelarije.

Podsećanja radi, srednja muzička škola Petar Krančević do ove školske godine nastavu je održavala u prostorijama Mitrovačke gimnazije, a do premeštanja iz tih prostorija je došlo zbog potrebe gimnazije za prostorom i proširivanjem učionica, koje su do sada bile ustupljene na korišćenje muzičkoj školi.

Možda Vam se svidi i