Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući grada Sremska Mitrovica održana tribina pod nazivom “Socijalno preduzetništvo”.

Tribinu je vodio Pavle Počuča, magistar menadžmenta i pokrajinski poslanik, koji je prema sopstvenim rečima nakon dugog niza godina tokom kojih se problemima socijalno ugroženih bavio u praksi, odlučio da i kroz jedan teorijski rad pokuša unaprediti kvalitet života i doprineti rešavanju problema socijalno ugroženih grupa.

IMG_1469

“Danas imam priliku da predstavim jedan novi koncept i alternativni metod socijalne ekonomije pod nazivom “Socijalno preduzetništvo” koji bi na pravi način trebalo da ponudi adekvatna održiva i ekonomska rešenja, pre svega za one kategorije koje su marginalizovane, koje su ugrožene i kojima je preko potrebno ponuditi konkretan način da ostvaruju svoje prihode i da ih na direktan način reintegrišemo, odnosno damo drugu šansu da ostvaruju sredstva za svoju egzistenciju”, rekao je Počuča.

On je u nastavku dodao, da se tu pre svega misli na ona lica koja se dugo nalaze na evidenciji nezaposlenih, samohrane roditelje, invalide, izbegla i prognana lica, žrtve nasilja.

IMG_1465

Željko Novaković, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine objasnio je da je cilj današnje tribune pored omogućavanje licima iz socijalno ugroženih grupa da sami sebe izdržavaju kroz poslovne aktivnosti i rasterećenje državnog budžeta.

Na tribini su prisustvovali predstavnici raznih udruženja i organizacija koja se bave socijalno ugroženim licima.

IMG_1468

Možda Vam se svidi i