Sremska Mitrovica – Sutra će zvanično početi pripremni radovi na šljunčenju atarskih puteva u opštini Sremska Mitrovica, dok konkretni radovi na terenu kreću od ponedeljka.

Formirana je radna grupa koja će pratiti realizaciju samih radova. Sve mesne zajednice su kontaktirane i mašine će se naći na atarskim putevima sledeći ponedeljak, do tada komisija će praviti planove o izvođenju radova.

Kao i prethodne godine i ove godine ovom aktivnošću biće obuhvaćen kompletan atar grada Sremska Mitrovice sa svojim seoskim područijima, a novina u odnosu na prethodnu godinu je ta da je uprava za poljoprivredu predvidela da ove godine bude pošljunčen i deo atara grada Sremske Mitrovice.

Prvo će se sanirati atarski putevi koji su oštećeni u poplavama, a krenuće se od mačvanskog dela i sela Ravnja. Ukoliko bude obezbeđena dinamika radova postoji mogućnost da će se radovi vršiti i na dve lokacije u isto vreme, pa bi se paralelno sa radovima u Ravnju, odvijali i radovi u Sremskoj Rači.

U okviru sume od 18 miliona dinara koliko je predviđeno za ovu aktivnost u budžetu za poljoprivredu, biće sprovedeno oko 425 sati rada građevinskih mašina na terenu (svaka seoska mesna zajednica će dobiti po 16 sati rada građevinskih mašina) koje će biti angažovane shodno potrebama na licu mesta, a obezbeđeno je 9.623 kubika šljunka.

„Sa šljunčenjem atarskih puteva krenuli smo na vreme ove godine, jer pred nama je jedan lep letnji period, nažalost period koji je prethodio svemu ovome je uslovio samu dinamiku radova. Za ovu godinu predviđena sredstva su mnogo viša u odnosu na prošlu godinu,a gotovo sam siguran da će se za narednu godinu izdvojiti još veća sredstva. Radovi počinju koliko već sutra, krećemo sa nekim uvidom u stanje na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, a potom sledeće nedelje kreće konkretno izvođenje radova“, rekao je Vladimir Nastović, načelnik gradske uprave za poljoprivredu.

Proceduru izvođenja radova radi uprava za poljoprivredu preko firme koju je osnovao grad, a to je „Sirmijumput“ koji je sproveo javnu nabavku. Posao preko javne nabavke su dobile dve sremskomitrovačke firme „Hidrograđevinar“ i „Putevi AD“.

You may also like