Sremska Mitrovica – Da li će se sreća za manje od dve nedelje konačno osmehnuti zaposlenima u sremskomitrovačkom preduzeću “Hidrograđevinar”?

Prema rečima Ranka Solarevića, predsednika sindikata “Hidrograđevinara”, već 15 dana u ovoj firmi nalazi se arbitar koji vrši proveru svih dokumenata.

„Arbitar će na kraju roka, koji je zakonski predviđen na 28 dana, doneti odluku na koju se ne mogu žaliti ni obarati zaposleni u Hidrograđevinaru, kao ni država“, rekao je Solarević.

Trenutna potražnja ovog preduzeća iznosi oko 70 miliona dinara, a poslednja isplata koju su zaposleni imali je prošlogodišnja plata za novembar mesec i za deo oktobra koja im je isplaćena početkom avgusta ove godine.

“Kao da nam nije dovoljno što ne dobijamo plate, nego zbog štrajka advokata ne možemo ništa da uradimo ni povodom kolektivne tužbe koju mi radnici želimo da podnesemo protiv “Hidrograđevinara” kao pravnog lica”, reko je Solarević i dodao da se nada da će arbitar doneti pozitivnu odluku za sve zaposlene u ovom preduzeću i da će im konačno biti plaćeno za sav rad u proteklih godinu dana.

Trenutno “Hidrograđevinar” privodi kraju radove na izradi fekalne kanalizacije u Laćarku, a jedan deo radnika ovog preduzeća sa 5-6 mašina izvodi radove u Brzoj Palanci.

Možda Vam se svidi i