Sremska Mitrovica – Preduzeće Sirmium stil iz Sremske Mitrovice, nalazi se na listi deset najvećih izvoznika u Srbiji za januar ove godine.

Italijanska kompanija koja već nekoliko godina uspešno posluje u Sremskoj Mitrovici ostvarila je u prvom mesecu 2014. godine, izvoz od 9,3 miliona evra.

Kompanija Fiat automobili Srbija iz Kragujevca prva je na listi najvećih izvoznika za januar ove godine, sa izvozom automobila vrednim 83,5 miliona evra.

Naftna industrija Srbije se našla na drugom mestu sa 21,3 miliona evra vrednosti izvoza, objavilo je Ministarstvo finansija pozivajući se na podatke Uprave carine.

Na traćem mestu je pirotski Tigar tyres sa izvozom od 20,5 miliona evra, zatim HIP Petrohemija iz Pančeva – 16,2 miliona evra, RTB Invest Bor – 15,1 miliona, Tetrapak iz Beograda – 11,6 miliona, Gorenje iz Valjeva i Stare Pazove – 11,5 miliona, korporacija Jura iz Rače – 9,7 miliona, Sirmium steel iz Sremske Mitrovice – 9,3 miliona, Impol Seval iz Sevojna – 8,9 miliona evra.

Na listi 15 najvećih izvoznika slede vršački Hemofarm – 8,7 miliona, Leoni iz Prokuplja – sedam miliona, ogranak TDE „Field servis“ iz Novog Sada – šest miliona, Tarket iz Bačke Palanke – 5,7 miliona i Soja protein iz Beceja – 5,6 miliona evra.

You may also like