Servisne informacije 6. oktobar

Sremska Mitrovica – Od juče, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici registrovane su četiri saobraćajne nezgode. Povređena je jedna osoba.

Zbog vožnje u stanju teške alkoholisanosti za jednu osobu je određeno zadržavanje do 12 časova.

Isključenje struje

Zbog planiranih radova na elektro mreži Sremska Mitrovica, danas, 6. oktobra, bez struje će biti potrošači u ulici, Manđeloški put. 10.00-12.00

Đačke mesečne karte

Produžen rok izdavanja mesečnih karti. Mesečne karte se mogu izvaditi još danas, 6. oktobra i sutra, 7. oktobra.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza za: 06.10.2014. – PONEDELjAK
Većina hroničnih bolesnika će osećati tegobe zbog očekivane biometeorološke situacije, pa je potrebno da se pridržavaju saveta lekara. Glavobolja, reumatski bolovi i nervoza su mogući kod osetljivih osoba, naročito u južnim delovima zemlje i u južnom Banatu. Preporučuje se adekvatno odevanje. U saobraćaju je neophodno povećanje opreznosti.

Biometeorološka prognoza za: 07.10.2014. – UTORAK
Vremenski uslovi mogu izazvati tegobe kod većine hronično obolelih osoba. Naročito se preporučuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima da poštuju savete lekara. Mogući su glavobolja, reumatski bolovi i promenljivo raspoloženje. Preporučuje se pojačana opreznost u saobraćaju.

Stanje voda

Vodostaj Save je u opadanju sa tendencijom opadanja naredna četiri dana. Vodostaj Dunava je u manjem opadanju do Apatina, nizvodno u opadanju sa tendencijom manjeg porasta do Apatina, nizvodno manjeg opadanja naredna dva dana, zatim stagnacije i manjeg porasta.

Temperature vode na rekama u Srbiji kreću se:
Na Savi oko 15.2 °C, na Dunavu oko 16.0 °C, što je iznad prosečnih vrednosti temperatura vode za oktobar.

Sava Sremska Mitrovica : utorak 453cm, sreda 427cm, četvrtak 408cm. Granica redovne odbrane iznosi 650 cm.

Kurs
Dinar će danas oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 119,1253 dinara za evro, što je najslabija vrednost domaće valute u ovoj godini. Po podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), evro će koštati oko 13 para više nego u petak i za vikend, kada je kurs bio 118,9932 dinara za jedan evro.

Dinar će biti slabiji za 3,8 odsto prema evru nego na početku ove godine, za 3,8 odsto slabiji nego pre godinu dana, a za 0,6 odsto slabiji nego pre mesec dana.

Dinar je ove godine bio najjači 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara, Centralna banka je ove godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala ukupno jednu milijardu i 65 miliona evra, a kupila 200 miliona evra, kako bi ublažila kolebanja kursa.

Vreme

U Sremskoj Mitrovici tokom ponedeljka i utorka biće oblačno i suvo, od 6 do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura biće od 15 do 20 stepeni.
Od srede slično vreme. U četvrtak, petak i subotu toplo, oko 25 stepeni.

 

vreme 1

You May Also Like