Servisne informacije 10. oktobar

Sremska Mitrovica – Saobraćajna policija će obavljati radarsku kontrolu brzine kretanja motornih vozila na području Grada Sremska Mitrovica od 06:00 do 19:00 časova.

Od juče, na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici registrovane su dve saobraćajne nezgode, sa materijalnom štetom.

Isključenja struje

U petak, 10. oktobra, zbog planiranih radova na elektromreži u vremenskom periodu od 08.00 do 17:00 časova biće povremeno isključivani kupci pojedinim ulicama u Višnjićevu.

Istog dana zbog planiranih radovana elektromreži, u vremenskom periodu od 09.00 do14.00 časova biće isključeni kupci u Bešenovu i Bešenovačkom Prnjavoru.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka situacija će uticati relativno povoljno na većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Osobe sa srčanim oboljenjima mogu osetiti izvesne tegobe. Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.

Stanje voda

Vodostaj na Dunavu je u domenu srednje visokih vrednosti, na Savi u domenu srednje visokih, na Tisi u domenu srednjih, a na Velikoj Moravi u domenu srednjih i srednje niskih vrednosti za oktobar.

Vodostaj Save kod Sremske Mitrovice iznosi 383 cm a prognoziran vodostaj za subotu, 11. oktobar iznosi 324 cm.

Temperature vode na rekama u Srbiji kreću se:

Na Dunavu oko 15.0 °C, na Tisi oko 16.8°C, na Savi oko 15.2 °C, na banatskim vodotocima od 13.0 °C do 15.5 °C i na Velikoj Moravi oko 14.2 °C, što je iznad prosečnih vrednosti temperatura vode za oktobar.

Prognoza vremena za 10. oktobar

Tokom dana sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura oko 26 stepeni.

Kursna lista

Dinar je danas ojačao prema evru 0,1 odsto, nakon što je Narodna banka Srbije (NBS) na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 10 miliona evra, i zvanični srednji kurs iznosi 119,4393 dinara za jedan evro, saopštila je NBS.

You May Also Like