Sremska Mitrovica – Osma godišnja globalna volonterska akcija „Sat za našu planetu“ (Earth Hour 2014) ove godine održaće se 29. marta i u gradovima Srbije

60
Isključivanje svetala širom sveta na jedan sat, u 20.30, uz očekivano učešće više stotina miliona ljudi, šesti put priključiće se i Srbija, najavio je u ponedeljak Svetski fond za prirodu (WWF).

Prošle godine kampanju je podržalo više od dve milijarde ljudi iz 154 zemlje i u više od 7.000 gradova, dok se u Srbiji priključilo 60 gradova i opština.

Grad Sremska Mitrovica već nekoliko godina se isključivanjem rasvete, pridruži globalnoj akciji Svetskog fonda za prirodu “Sat za našu planetu”.

Ove godine podršku akciju su pružili su Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, kao i mnoge organizacije, škole, preduzeća i pojedinci.

Akcija je prvi put održana 2007. godine u Sidneju, uz učešće 2,2 miliona ljudi, kao upozorenje na preveliku i nekontrolisanu potrošnju prirodnih resursa.

Prethodno istraživanje Svetskog fonda za prirodu je pokazalo da stanovništvo Zemlje troši 50 odsto više resursa u odnosu na njihovu raspoloživost.

You may also like