Sremska Mitrovica – U okviru prekograničnog programa Hrvatska – Srbija, realizuje se još jedna saradnja, druga po redu između grada Sremske Mitrovice i gradova u Hrvatskoj, koja je bila povod konferencija za štampu održane danas u Gradskoj kući Sremske Mitrovice.

IMG_7062

Ovaj projekat ima za cilj da kroz sportske aktivnosti doprinese poboljšanju prekogranične saradnje lokalnih zajednica prekograničnog regiona, a to se želi postići upravo saradnjom Gradskog odbojkaškog kluba “Srem Eaton” i Muškog odbojkaškog kluba “Vukovar”.

“Saradnja između “Srem Eatona” i “Vukovara” traje već dobre četiri godine, ali uz pomoć Evropske Unije kroz ovaj projekat saradnja će se intenzivirati i pomoći kako jednom, tako i drugom klubu da u ovim teškim vremenima, u kojima vlada jako mala zainteresovanost za odbojku što veći broj dece uzrasta od 10 do 15 godina od svih sportova koji se nude odaberu baš odbojku”, izjavio je Rudolf Tomić, predsednik i direktor kluba “Vukovar”.

IMG_7065

U okviru projekta predviđeno je odigravanje prijateljskih utakmica između ova dva kluba svake druge nedelje kao i organizovanje dva kampa u trajanju od po nedelju dana. U planu je i održavanje dva turnira u odbojci na pesku u Sremskoj Mitrovici i Vukovaru, na plažama reke Save i Dunava.

Dužina trajanja projekta je 12 meseci, a ukupna vrednost iznosi 103.123,76 eura. Pored gradova Sremske Mitrovice i Vukovara u finansiraju najvećim delom učestvuje Evropska Unija.

ova slika

Možda Vam se svidi i