Rezultat rada JKP “Vodovod”

Sremska Mitrovica- Menadžment JKP“Vodovod“ kontinuirano prati zahteve svojih potrošača i unapređenjem rada i poslovanja dolazi do optimalnih rešenja koja su u interesu i korisnika i tog javnog preduzeća. U skladu sa strategijom razvoja grada radi se na poboljšanju kvaliteta vodosnabdevanja i održavanja vodovodne i kanalizacione mreže. Po kvalitetu vode za piće sremskomitrovački „Vodovod“ je i dalje visoko rangiran. Poverenje potrošača raste o čemu svedoči i zadavoljovajuća naplata potraživanja. Sve to rezultiralo je dobijanjem Sertifikata kojim je od strane Centra za ekonomske analize „Vodovod“ svrstan u najuspešnije firme u Srbiji.

certifikat mali

NOVI CEVOVODI, ŠAHTOVI, PRIKLJUČCI…

Dva značajna posla u domenu komunalne infrastrukture „Vodovod“ je uspešno završio u proteklom periodu. Radovima na vodovodnim instalacijama obuhvaćene su dve važne lokacije u užem centru grada. U prolazu Zeleno drvo rekonstruisana je vodovodna mreža i fekalna kanalizacija i izgrađena atmosferska kanalizacija .Najveći posao ove godine završen je u Ulici Kralja Petra I u sklopu revitalizacije putne infrastrukture.U planiranom vremenu i po najvišim standardima urađena je rekonstrukcija vodovodne mreže.Istovremeno, rekonstruisani su i kućni priključci vodovoda i izrađeni kanalizacioni priključci za preko 70 korisnika.
„Za nas je najvažnije da smo u toku radova maksimalno iskoristili sve materijalne i ljudske resurse. Velikim zalaganjem naših radnika uspeli smo da u predviđenom vremenu i kvalitetno završimo veliki posao koji nam je poveren. Zahvaljujemo i potrošačima u tom delu grada na razumevanju i strpljenju zbog povremenih zastoja u isporuci vode koji su zbog prirode posla bili neizbežni“, kaže Saša Bugadžija, direktor JKP“Vodovod“ Sremska Mitrovica.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

DA GRAD NE PLIVA

Neposredno pred početak majskih poplava nabavljeno je novo radno vozilo – cisterna namenjena crpljenju otpadnih voda i odgušenju cevovoda. Prema rečima direktora Bugadžije,postojeća cisterna koja je u upotrebi već duže vreme nije bila dovoljna za efikasno rešavanje svakodnevnih problema.”Vatreno krštenje” cisterna je imala upravo u vreme vanrednog stanja i pokazalo se da je nabavka tog vozila, plaćena iz kase “Vodovoda”, bila itekako opravdana. Problemi koji mogu da nastanu usled obilnih padavina koje su postale veoma česte, sada će biti efikasnije rešavani.
Uz postojeće vozilo koje je angažovano na odgušenju fekalne kanalizacije, radom nove cisterne omogućeno je kvalitetnije održavanje kompletnog kanalizacionog sistema u gradu.
Pored ove osnovne namene, cisterna se koristi i za crpljenje septičkih jama.Tako građani koji nisu priključeni na kanalizacioni sistem mogu da reše problem odvođenja otpadnih voda, kako u gradu, tako i u seoskim sredinama.

nova cisterna

VODA ZA PIĆE ISPRAVNA

Za razliku od drugih sredina u Srbiji gde ispravnost vode za piće predstavlja sve češći problem, Mitrovčani piju zdravstveno ispravnu vodu. “Voda ( sirova, u procesu prerade I u distributivnom sistemu) svakodnevno podleže kontroli kvaliteta kroz analize uzoraka u laboratoriji gradskog Vodovoda. Kontrolu kvaliteta vode rade i Zavod za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici i Institut za javno zdravlje Vojvodine u Novom Sadu. Higijenska ispravnost potvrđena je po svim parametrima koje propisuje Pravilnik o higijenskoj ispravnosti vode za piće, te je ona potpuno bezbedna za upotrebu.

DUG NA VIŠE RATA

Naplata potraživanja u JKP“Vodovod“ Sremska Mitrovica je na zadovoljavajućem nivou i trenutno iznosi oko 94%. U odnosu na prethodne godine, poboljšana je situacija u naplati kod pravnih lica, dok je u kategoriji domaćinstva standardno dobra.
Ukoliko potrošači imaju dug veći od 3 000 dinara, šalju se opomene pred isključenje. Kako ne bi dolazilo do samog isključenja sa mreže mitrovački “Vodovod” građanima i preduzećima daje mogućnost plaćanja duga u više mesečnih rata.
Sa računom za septembar poslate su opomene i potrošačima koji duguju više od 1000 dinara, a nisu imali uplate duže od 5 meseci. Iznos duga može se platiti u tri mesečne rate, do kraja ove godine.

DRUGI O SREMSKOMITROVAČKOM “VODOVODU”

Centar za ekonomske analize iz Beograda početkom ove godine uvrstio je JKP“Vodovod“ u najuspešnije firme u Srbiji u 2013/2014.godini. Na osnovu sprovedenog istraživanja poslovanja privrednih subjekata u celoj Srbiji i stručnih analiza tim stručnjaka ovog Centra izdvojio je “Vodovod” u Sremskoj Mitrovici kao preduzeće koje se može pohvaliti uspešnim poslovanjem.
U tom javnom preduzeću kažu da je to još jedna potvrda uspešnog rada i domaćinskog poslovanja.

You May Also Like