Sremska Mitrovica –U okviru programa zbrinjavanja interno raseljenih i izbeglih lica danas u Gradskoj kući potpisano je šest novih ugovora kojima su rešeni stambeni problemi šest porodica.

IMG_0834

U okviru ovog programa postoji nekoliko načina na koje se pokušavaju rešiti stambena pitanja interno raseljenih i zbeglih lica. Jedan od načina jeste otkup seoskih domaćinstava, gde pored Komesarijata za izbeglice koji obezbeđuje 90 odsto sredstava, gradska uprava učestvuje sa 10 odsto, pored ovog načina program obuhvata i podelu paketa u vidu građevinskog materijala, kao i novčanu pomoć za kupovinu sredstava za rad koji bi obezbedili zaradu.

IMG_0836

Ovom prilikom Načelnik za zdravstvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine Željko Novaković u svoje i ime grada izrazio je zadovoljstvo napretkom ovog programa i saradnje grada sa Komesarijatom za izbeglice. „Početak saradnje sa komesarijatom u ovoj godini je počeo u martu i planiramo da kroz razne aktivnosti nastavimo trend poboljšanja stambenog pitanja i statusa interno raseljenih i izbeglih lica. Nadam se da će do kraja meseca biti raspisan konkurs za konkretne dohodne aktivnosti, gde je vrednost projekta povećana sa 170 000 dinara na 200 000 dinara, na ovaj način 15 porodica će dobiti sredstva za rad, a takođe i pomoć paketi u obliku građevinskog materijala čija vrednost iznosi 550 000 dinara trebalo bi da reši probleme 10 porodica“, rekao je Novaković.

IMG_0828

Jedan od najvećih planova za ovu godinu jeste izgradnja dve stambene jedinice na teritoriji mesne zajednice „Sava“, gde će se kroz taj projekat pokušati rešiti stambeni problem 40 porodica koje imaju status izbeglih i raseljenih lica koji žive ne teritoriji opštine Sremska Mitrovica.

IMG_0838

Gradska uprava u ovom programu do sada je učestvovala sa preko 5 650 000 dinara.

Možda Vam se svidi i