Sremska Mitrovica – Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je danas da sve interno raseljene osobe poreklom sa Kosova i Metohije do nedelje, 18. maja u svim opštinskim povereništvima za izbeglice i migracije mogu da se registruju za glasanje putem pošte na parlamentarnim izborima na KiM, zakazanim za 8. jun.

Lica koja imaju kosovska dokumenta potrebno je da ponesu ličnu kartu ili kopiju lične karte, navodi se u saopštenju.

Lica koja nemaju kosovska dokumenta treba da ponesu ličnu kartu Republike Srbije, raseljeničku dokumentaciju, kao i dodatne dokumente, ukoliko ih imaju, poput đačke knjižice, indeksa, zdravstvene ili vojne knjižice, računa za struju, vodu, telefon ili komunalije, potvrde i rešenja na ime i sa adresom kao što su potvrde iz opština, mesnih zajednica, sudova, policije, studentskih službi ili radnih organizacija, odnosno što više dokumenata koji dokazuju prebivalište na teritoriji Kosova i Metohije 1998. godine.

Prema podacima Gradske uprave Sremska Mitrovica na teritoriji grada trenutno živi 105 registrovanih interno raseljenih lica, poreklom sa Kosova i Metohije.

Interno raseljene osobe koje žive na teritoriji grada Sremska Mitrovica registraciju mogu izvrštiti u Gradskoj upravi u sobi broj 9, naredna dva dana, u četvrtak, 15. i u petak, 16. maja od 07:00 do 15:00 časova.

Bane MIjić, poverenik za izbeglice na teritoriji grada Sremska Mitrovica je za radio Ozon rekao da je prethodnih godina odziv interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije bio solidan, i ovim putem apelovao na sve interno raseljene osobe da registraciju izvrše na vreme.

Možda Vam se svidi i