Sremska Mitrovica – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, zbog opasnosti od poplava, nalaže da se iz bezbednosnih razloga odlože sve aktivnosti koje su planirane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, a tiču se takmičenja i smotri učenika, nastave u prirodi, izleta, poseta i ekskurzija, kao i svih drugih vannastavnih oblika vaspitno-obrazovnog rada koji predviđaju okupljanje dece i učenika.

Odluku o prekidu redovne nastave donosi jedinica lokalne samouprave. U područjima zemlje koja nisu ugrožena, redovna nastava može da se odvija nesmetano.

Ovo upozorenje donosi se u najboljem interesu dece, učenika i zaposlenih u školskim ustanovama, kao i njihovih roditelja. Ono će važiti dok Vlada Republike Srbije ne donese odluku o prestanku vanredne situacije, o čemu će ustanove biti blagovremeno obaveštene.

Ministarstvo apeluje na sve visokoškolske ustanove da prilagode organizaciju rada novonastaloj situaciji.

Što se tiče odvijanja nastave u školama na teritoriji Sremske Mitrovice ona se u svim školama sa teritorije grada, kao i u svim područnim odeljenjima, izuzev područnih odeljenja osnovne škole “Boško Palkovljević Pinki” u Grgurevcima i Šuljmu u kojima se nastava nije održala zbog novonastale situacije prouzrokovani padavinama, odvijala normalno.

Možda Vam se svidi i