Rafting regata

Sremska Mitrovica – Od četvrtka 11. do nedelje 28. septembra biće održana druga po redu rafting regata Banjaluka – Beograd.

Regata će trajati ukupno 18 dana, tokom kojih će se preći 505 kilometara. U Srbiju regata stiže 22, a u Sremsku Mitrovicu 23. septembra, kada je zakazan jedan od dva veća događaja koji će ovu regatu obeležiti, a radi se o pokaznoj vežbi spašavanja na vodi koju će održati rafting savez Republike Srpske i Srbije.

Ovogodišnja regata, kako su najavili organizatori, biće u znaku edukacije spasavanja u poplavama, pa je to jedan od glavnih razlog zbog kojeg će održati pokazna vežba spašavanja na vodi.

Regata, prema rečima direktora Predstavništva Republike Srpske u Beogradu Mlađena Cicovića, nije samo manifestacija kojom se promoviše sport, već ona ima kulturni, privredni i svaki drugi karakter koji je u funkciji jačanja odnosa Republike Srpske i Srbije, a pre svega povezivanja ljudi u slivu reka kojima će proći regata.

U gradovima duž reka kojima će proći regata biće održavane razne manifestacije i dosta drugih programa, koji će promovisati turističke, privredne potencijale i ostale turističke proizvode Srpske i Srbije, ali i Hrvatske, kroz koje regata prolazi.

Organizatori ove manifestacije su Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, turističke organizacije Banjaluke i Beograda, rafting savezi Srpske i Srbije i lokalne samouprave mesta kroz koja regata prolazi.

Regati mogu da se priključe na jedan ili više dana zainteresovani građani preko sajtova turističkih organizacija Banjaluke i Beograda i „Fejsbuka“.

You May Also Like