Sremska Mitrovica – Uprkos tome što su radnici „Hidrograđevinara“ u generalnom štrajku od 9. juna, još uvek nije rešeno pitanje njihovih zaostalih zarada.

Predsednik sindikata „Hidrograđevinara“, Ranko Solarević za Ozon radio rekao je da su u procesu prikupljanja potrebne dokumentacije kako bi se protiv preduzeća „Hidrograđevinar“ podnela tužba na sudu.

„Imali smo dva uslova za prekid štrajka, međutim izgleda da od njihovih rešavanja neće biti ništa. Većinski vlasnik preduzeća se ne pojavljuje, a od direktor sa kojim smo vodili dijalog osim obećanja koja nam je dao nemamo ništa konkretno. Jedino rešenje videli smo u tužbi, mada male su šanse da i nakon toga postignemo nešto“, rekao je Solarević.

Uslovi za prekid generalnog štrajka koje radnici „Hidrograđevinara“ zahtevaju da se ispune jesu isplata zaostalih zarada za oktobar, novembar i decembar prošle godine, kao i overa zdravstvenih knjižica, s obzirom da svim zaposlenim u ovom preduzeću zdravstveno osiguranje ističe krajem ovog meseca.

Možda Vam se svidi i