Prva nagrada za sliku ,,Venecija”

Sremska Mitrovica – Prvu nagradu za svoju sliku ,,Venecija” dobio je Miloš Svilokos, na 11. smotri likovnog stvaralaštva amatera Grada Sremska Mitrovica, koja se održala u četvrtak, 18. septembra u Muzeju Srema, u organizaciji Ustanove za negovanje kulture ,,Srem”, sa svojih 65 radova, predstavilo se 38 izlagača, koristeći različitost motiva, tehnika i inspiracija.

nagrada
II nagradu za svoj rad ,,Stara kamena kuća” dobila je Jovanka Jejina, III nagradu, za svoju skulpturu ,,Kolo”, dobio je Dragan Sentov.
Pohvalu za svoj rad dobili su: Olivera Krstić, Rajka Milanković i Borivoj Marić.

Selektorska komisija, Jelena Sekulić-Vojlanek-akademski slikar, Tatjana Marelj Zečević-akademski slikar i Nataša Stojković-urednik programa Ustanove za negovanje kulture „Srem”, na Zonsku smotru, koja će se održati u Rumi 15. oktobra, uputili su 38 radova.

,,Ova godina je veoma važna kako za Ustanovu tako i za sve ljubitelje likovne umetnosti. Savez amatera Vojvodine poverio nam je veoma odgovoran zadatak- organizaciju Republičke smotre likovnog stvaralaštva, gde ćemo ugostiti umetnike iz cele Srbije’’ izjavila je Nataša Stojković iz Ustanove za negovanje kulture „Srem’’.

Igrokazom Kreativnog studija i teatra Gartel, odlomkom iz filma ,,Sveti Georgije ubiva aždahu”, u režiji Gordane Lukić, poznatim pesmama u izvedbi Bobana Ćirovića, Stanislave Vortic i Nataše Stojković, dat je značaj godini u kojoj se obeležava sto godina od početka Prvog svetskog rata.

IZvor: sirmiuminfo.rs

You May Also Like