Sremska Mitrovica – Prva mera pomoći poljoprivrednim proizvođačima pogođenim nedavnim poplavama, koja se odnosi na distribuciju semena, đubriva i goriva, počeće ove nedelje, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Iako podaci o nastaloj šteti i dalje pristižu, jer se sa pojedinih područja voda još nije povukla, Ministarstvo poljoprivrede je na osnovu do sada dobijenih podataka od opština zahvaćenih poplavama odlučilo da počne distribuciju pomoći, kako bi agrotehnički rokovi bili poštovani.

Ministarstvo će poljoprivrednike na vreme obavestiti o datumu početka distribucije, koja će se obavljati preko Poljoprivrednih stručnih savetodavnih službi i u saradnji sa lokalnim samoupravama. Na distributivnim mestima biće prisutni predstavnici PSSS, nadležne inspekcije Ministarstva i predstavnici lokalne samouprave. Podaci o realizovanoj pomoći biće dostupni javnosti.

Uporedo sa raspodelom semena, goriva i đubriva, Ministarstvo već preduzima korake na prevazilaženju problema u stočarskoj proizvodnji i proizvodnji sadnog materijala.

Možda Vam se svidi i