Proverite tehničku ispravnost vozila

Sremska Mitrovica- Od danas pa do 29. novembra vozači u Srbiji moći će da obave besplatan tehnički pregled svojih vozila na više od 150 linija tehničkog pregleda širom zemlje.

Provera tehničke ispravnosti vozila odvijaće se u okviru akcije „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“, koju Auto-moto savez Srbije (AMSS) tradicionalno organizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila.

„Uprava saobraćajne policije će tokom trajanja ove zajedničke akcije u redovnim saobraćajnim kontrolama obaveštavati vozače da mogu da iskoriste pruženu mogućnost i besplatno prekontrolišu svoja vozila“, navodi se u saopštenju AMSS-a.

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica vozači mogu obaviti vanredni tehnički pregled vozila na sledećim adresama:

AMSS D.O.O PJ SREMSKA MITROVICA FRUŠKOGORSKA 85A

TEHNIČKI PREGLED AUTO TEST D.O.O. 1. NOVEMBRA BB LAĆARAK

AMSS ističe značaj akcije navodeći da je kroz više od 15.000 tehničkih pregleda obavljenih tokom ranijih akcija Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ utvrđeno da je gotovo svako treće pregledano vozilo bilo neispravno.

U letnjoj akciji je utvrđeno da je preko 32 procenata s neispravnim kočnicama, oko 13 procenata s neispravnim sistemom za upravljanje, a 31 odsto s neispravnom svetlosnom signalizacijom, naveo je AMSS.

„Veoma je važno da ovu akciju AMSS-a iskoristi što više vozača, jer se s brojem tehnički ispravnih vozila povećava bezbednost saobraćaja, sprečavaju se ljudske žrtve i utiče direktno na opštu svest i odgovornost u saobraćajnoj kulturi“, navodi se u saopštenju.

You May Also Like