Produžen rok za Merkator

Sremska Mitrovica – Prošlogodišnji pregovori oko transakcije između Agrokora i prodajnog konzorcijuma Merkatora, nastavljaju se i u ovoj godini. Radnici mitrovačkih prodajnih objekata, čekaće do kraja marta, da saznaju da li će Agrokor biti njihov novi “gazda”.

Hrvatski koncern Agrokor i konzorcijum 12 većinskih vlasnika Merkatora još nisu postigli sporazum o zaključenju transakcije natpolovičnog udela deonica, ali su postigli načelan dogovor po kojem do kraja februara produžuva rok u kojem je s bankama potrebno postići sporazum o restrukturiranju Merkatorovih dugova, objavili su u utorak slovenači mediji.

Kako su javili poslovni list “Finance”, Slovenački radio i slovenačka novinska agencija STA, s time se definitivno saglasila Pivovarna Laško (PL), dok konzorcijum u celini o Agrokorovoj ponudi mora da se izjasni do srede u 14 sati.

Kako javljaju slovenački mediji, 31. mart i dalje ostaje krajnji rok za završetak transakcije između Agrokora i prodajnog konzorcijuma Merkatora, kako je dogovoreno njihovim kupoprodajnim ugovorom iz juna prošle godine, a resturkturiranje duga preduslov je za završetak cele transakcije.

You May Also Like