Produžen rok za konkurisanje za dodelu vojvođanskih subvencija

Konkurs za dodelu subvencija za refundaciju troškova ulaganja u materijalnu imovinu prilikom nove investicije, produžen je do utroška sredstava u budžetu AP Vojvodine obezbeđenih za te namene, saopštio je Fond za podršku investicija u Vojvodini.
Subvencije Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova namenjene se postojećim ili novim investitorima, domaćim i stranim kompanijama, a maksimalan iznos subvencije po privrednom subjektu iznosi 50.000, odnosno 100.000 EUR.

Visina dodeljene pomoći određivaće se u iznosu troškova projektne dokumentacije ili troškova privremenog jednogodišnjeg zakupa. Investicije u minimalnoj visini od 1,5 mil EUR u naredne tri godine, koji će zaposliti najmanje 50 novih radnika, imaju prava na subvenciju u iznosi od 50.000 EUR. Oni projekti u koje će biti uloženo 3 mil EUR i zaposleno najmanje 100 radnika u naredne tri godine, mogu da dobiju subvenciju u iznosu od 100.000 EUR.

Kako bi ispunila osnovne preduslove za dobijanje ove regionalne investicione pomoći, kompanija mora više od polovine prometa da ostvaruje kroz izvoz, da izgradi nove proizvodne pogone ili obavlja delatnost u namenski izgrađenom objektu, kao i da posluje u prerađivačkom sektoru ili u sektoru informacionih tehnologija.

Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se Fondu za podršku investicija u Vojvodini (http://sr.vip.org.rs/), na adresu Narodnog fronta 23d, 21000 Novi Sad, Republika Srbija.

Pozivom na broj 021/472-32-40 mogu dobiti sve dodatne informacije.

You May Also Like