Sremska Mitrovica – U toku prošle nedelje sremskomitrovačka mlekara „Srem mill“, prodata je Novosadskoj mlekari za 46 miliona dinara, koliko je iznosila početna cena za prodaju ove fabrike koja se nalazila u stečaju.

Sastanak novog vlasnika sa predstavnicima uprave grada Sremska Mitrovica zakazan je za sledeću nedelju i na njemu će se između ostalog govoriti o načinima na kojima gradska samouprava može da podrži projekat, tačnije sam rad ove fabrike.

Prema informacijama novog vlasnika „Srem mill“ će ostati da radi u svojoj delatnosti i u narednom periodu u ovoj fabrici posao će dobiti preko pedeset radnika.

Istu sudbinu sa aspekta stečaja ima i fabrika mesnih proizvoda Mitros koja je u stečaju od 2010. godine.

U toku ove godine se, prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice, Branislava Nedimović, intenzivno pregovaralo sa nekoliko potencijalnih kupaca.

„Ono što predstavlja problem kod eventualne prodaje ove fabrike jesu nerešeni imovinsko – pravni odnosi koji potiču još od pre nekoliko decenija. Naime 60% objekata ove fabrike nije upisano u javne knjige, zbog toga grad je oformio radnu grupa koja bi zajedno sa stečajnim upravnikom, mitrovačkim pravnicima, geodetama i arhitektamma trebalo da reši ovaj problem, nakon čega ćemo nadam se, moći da prodamo i ovu fabriku“, rekao je Nedimović.

Rok za prodaju „Mitrosa“ je 1. oktobar ove godine. Od 2010. godine do sada bilo dva neuspela pokušaja prodaje, a cena po kojoj se ova fabrika prodaje jeste 2,6 miliona eura, što je pola od njene procenjene
vrednosti.

Možda Vam se svidi i