Sremska Mitrovica – Do polaganja mature ima nešto više od dva meseca, ali pripreme osmaka su već uveliko u toku, kako u školama, tako i u privatnoj organizaciji.

Dok su se neki učenici odlučili da pored časova u školi na kojima se pripremaju za maturu pripremaju samostalno, neki plaćaju privatne časove čije cene idu od 500 do 1000 dinara za dvočas.

Kao jedna od mogućnosti koja se pojavila ove godine jeste onlajn priprema.

Na sajtu >www.malamatura.com osmacima je već neko vreme omogućena onlajn priprema završnih ispita.

Na ovom sajtu pored rešavanja zadataka đacima je omogućeno da preko njega ili fejsbuk stranice “Mala matura” učenici moguu postaviti pitanja profesorima, ukoliko im je nešto nejasno, a odgovore će dobiti u najkraćem mogućem roku. Na istom sajtu malim maturantima dostupno je i učenje u virtuelnoj učionici, ali i uživo praćenje emisije o gradivu iz srpskog jezika i matematike.

Da bi se na neki od ovih načina pripremao za malu maturu, učeniku je potrebno samo da se registruje na sajt i može da bira oblasti iz gradiva svih sedam predmeta zastupljenih na ovom ispitu.

Malamatura.com je projekat besplatne online pripremne nastave za završni ispit, nastao pod pokroviteljstvom Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, akreditovane od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Ovim projektom je svim osnovcima koje očekuje upis u srednje škole i gimnazije omogućena besplatna i visokokvalitetna pripremna nastava.

Online kursevi iz srpskog jezika i matematike, kao i priprema za kombinovani test, osmišljeni su tako da kroz niz interaktivnih lekcija i testova, pomognu osmacima u savladavanju kompletnog gradiva potrebnog za polaganje završnog ispita.

Učenici osmog razreda polagaće završni ispit 16, 17. i 18. juna. Pre završnog ispita zakazan je probni test, 9. i 10. maja. Ove godine svi zadaci koji će se naći na testovima su nepoznati.

Možda Vam se svidi i