Sremska Mitrovica – Imate stila, volite da se slikate i pišete o modi? Kako te tri stvari da spojite i pretvorite u biznis koji će vam donositi zaradu? Pokrenite modni blog!

Ono što je kod nekih devojaka počelo kao hobi, ispostavilo se kao pravi mali samostalni biznis, koji svakim danom biva sve veći i unosniji. Osećaj za modu za početak je sasvim dovoljan, drugi preduslov, jeste napraviti blog za koji ćete svakodnevno odvojiti vreme i pažnju, što postavljanjem novih sadržaja, što za komunikaciju sa onima koji vas prate.

Sve veći broj mladih traži svoje modne uzore i eksperimentiše stilovima, sve je dozvoljeno, od materijala, preko šara i dezena, do šminke, nakita, obuće i torba, ono što je važno, jeste ponuditi nešto novo, zanimljivo, autetično, nešto što će vas okarakterisati i izdvojiti, ono što će privući veliki broj onih koji će svakodnevno pratiti vaše modne kombinacije.

Gde se tu krije zarada?

Što veći broj pratioca donosi veću „popularnost“, koja sama po sebi ne znači puno, ali svakako privlači brendove koji će vrlo rado platiti da ih reklamirate na blogu, na slikama i u tekstovima. Informacije da pojedini modni blogovi u Srbiji imaju od nekoliko hiljada do nekoliko stotina hiljada pratioca nije zanemarljiva, a to vrlo dobro znaju i vlasnici brendova. Jer, iskreno govoreći, nema osobe koja nije probala neki proizvod samo zbog reklame, što u tom slučaju ste zapravo vi i vaš blog.

Dovoljno je da odaberete modnu kombinaciju za koju mislite da će biti zanimljiva i dopadljiva pratiocima, slikate je, postavite na blog i opišete šta ste nosili, za koju priliku, gde ste kupili određene odevne komade i nakon toga odgovorite na sva pitanja i podpitanja koja će pristizati, što je izuzetno važno raditi, jer vi ste sami svoja reklama, veća interakcija sa ljudima, znači više onih koji će vas pratiti, što će se kasnije odraziti i na zaradu.
Pored slika koje objavljujete, sve popularniju su i videi, takozvani „vlogovi“ u kojima takođe možete da govorite o nekim temama vezanim za ono čime se bavite, modi, šminkanju, trkovima za ulepšavanje i sličnim stvarima, koje vrlo lepo možete da naplatite, jer nije isto kada neki proizvod reklamira manekenka iz Amerike ili ga preporuči devojka iz Srbije koja pri tom odgovori na poruku u kojoj je pitate nešto baš o tom proizvodu.

Svakako zarada neće doći odmah, potrebno je vreme da od sebe i bloga napravite brend, ali ukoliko posvetite dovoljno vremena i pažnje bavljenje ovim stvarima može biti zaista unosno.

Za sam kraj ono što je takođe vrlo važno reći jeste da nije neophodno imati skupe i markirane stvari u kojima će te se slikati i koje ćete postavljati na blog, dovoljno je da odražavaju vaš stil, budu zanimljive i privlače pažnju.

Možda Vam se svidi i