Sremska Mitrovica- U okviru međunarodnog projekta „E- medika“, učenici i nastavnici Medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice krajem novembra putuju u Hrvatsku.

Kako smo saznali, predstavnici ove mitrovačke škole su nedavno uspostavlili saradnju sa Republikom Hrvatskom u međunarodnom projektu „E- medika“ koji finansira Evropska unija a u koji su uključene republike bivše SFRJ.

Cilj ovog projekta je međusobna saradnja i povezivanje medicinskih škola u regionu, razmena stečenih znanja i iskustava u strukovnom obrazovanju, podizanje kvaliteta opšteg nastavnog procesa i kao i međusobno upoznavanja i saradnja učenika.
Predstavnici škola se sastaju jednom godišnje i izlažu svoje projekte.

Branislav Vuletić, zamenik direktora i profesor Medicinske škole “Draginja Nikšić” je za radio „Ozon“ rekao da je ovaj projekat vrlo važan, kako za nastavnike tako i za učenike ove mitrovačke škole.
„Na ovaj način učenicima se pruža prilika da, družeći se sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja, razmenjuju iskustva, upoznaju nove predele, a u isto vreme predstave svoj grad na najbolji način.

21, 22 i 23. novembra, 4 učenika, 3 nastavnika i direktor Medicinske škole „Draginja Nikšić“ će u Termama Tuhelj u Hrvatskoj predstavljati Grad Sremsku Mitrovicu.
Na ovoj prezentaciji učestvovaće škole iz Makedonije, Slovenije i Hrvatske.

„Kako bi naš grad predstavili što lepše i kvalitetnije pomogli su nam Turistička organizacija grada i Zavod za zaštitu spomenika kulture“, rekao je Branislav Vuletić, zamenik direktora i profesor Medicinske škole “Draginja Nikšić”.

You may also like