Sremska Mitrovica – Kampovi u poplavljenim područijima se polako popunjavaju. Skoro da nema više mesta za strane volontere, ali za domaće, iz cele Srbije, ima mesta!

Ako nemate šta da radite u avgustu, možda ne možete na more, zašto ne biste proveli 10 do 15 dana negde u Srbiji, sa drugarima iz cele zemlje i iz inostranstva?

Kampovi su isti kao i oni u inostranstvu, samo što ove godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, namenjeni su i domaćim volonterima. Tamo vam je sve obezbeđeno, a mnogi Resurs centri Ministarstva plaćaju i putne troškove.

vol
Pored solidarnosti sa mladima iz poplavljenih područja i rada na sanaciji posledica posle polava (nema rada koji bi vas doveo u opasnost), možete se kupati dve nedelje u Srebrnom jezeru, obići tvrđave uz Dunav (Smederevo, Ram, Golubac), učestvovati u Tešnjarskim večerima u Valjevu, Obrenovačkom letu, obići Niš ako nkad niste bili.

Pogledajte više o programima i načinu prijavljivanja na blogu Volonteri posle poplava.

Prijavu popunjavate onlajn na ovom linku a onda treba da nam se javite telefonom ili dođete u jednu od čak 30 organizacija u Srbiji! Kampovi su za mlade od 18 do 30 godina, a ako ste iz poplavljenih područja, a imate izmedju 15 i 19 godina, možete provesti jednu ili dve nedelje u Sremskim Karlovcima!

Zainteresovani volonteri iz Sremskog okruga mogu se prijaviti i Resurs centru za Sremski okrug – Humanitarno udruženje “Prijatelji” iz Sremske Mitrovice potpisivanjem prijave koju možete preuzeti sa sledećeg linka

Za sve informacije možete se obratiti: HU „Prijatelji Sremska Mitrovica, Maksima Gorkog 20, 22000 Sremska Mitrovica putem elektronske pošte na email: huprijatelji@yahoo.com, ili telefonom na broj: 064/226-88-48, 064/156-82-17

 

 

Možda Vam se svidi i