Sremska Mitrovica – Nevreme proteklih dana praćeno obilnim padavinama donelo je velike problem pojedinim delovima Srbije.

U Banji Koviljači, Loznici, Osečini, Kosjeriću, proglašena je vanredna situacija, jer je došlo do izlivanja reka i bujičnih potoka koji su poplavili naselja, privredne objekte, njive.

U Loznici je u jednom danu palo 67 litara vode po kvadratu, poplavljeno je blizu 100 domaćinstava, uništen veliki broj lokalnih puteva. Meštani prigradskih naselja su evakuisani.

U Banji Koviljači stradao je jedan muškarac, a voda je ušla i u specijalnu bolnicu u Gučevu.

Sve ekipe su na terenu, Vojska Srbije je sa svojom mehanizacijom na najugroženijim delovima lozničkog kraja, sanacija je u toku.

Ova poplava je mnogo teža nego majska, kaže Milijan Stojanić, predsednik opštine Kosjerić, koju je samo juče zaobišlo najavljeno nevreme. U Kosjeriću je poplavljeno oko 150 domaćinstva, a pojavilo se i dosta je klizišta.

Slična situacija je u Bajnoj Bašti koja ima veliki problem sa odronima na lokalnim putevima, a prošle noći najveće količina padavina bila je na Zlatiboru, gde je celu noć padala jaka kiša.

Došlo je do izlivanja površinske vode jezera u centru Zlatiborta i poplavljen je veliki broj okolnih lokala. Više od 20 vatrogasaca je intervenisalo, a stanje u ovom poznatom turističkom mestu Srbije od jutros se normalizuje.

Nivo reke Save kod Sremske Mitrovoce prema prognozama RHMZ Srbije danas će dostići 490 cm, nakon vikenda očekuje se pad vodostaja Save i njeno polako povlačenje.

Možda Vam se svidi i