Pomoć deci ratnih vojnih invalida

Sremska Mitrovica – U prostorijama Udruženja „Ratnih vojnih invalida grada Sremska Mitrovica“, a u saradnji sa lokalnom samoupravom i resornom gradskom upravom, deci porodica ratnih vojnih invalida podeljen je školski pribor.

Reč je o 11 paketa školskog pribora, namenjenih deci osnovnih i srednjih škola, koji se sastoji iz preko 20 svezaka, olovaka, plastelina, pribora za crtanje, blokova i mnogih drugih potrebnih stvari za narednu školsku godinu.

 

20140625_101501

Prema rečima načelnika gradske uprave za zdrvastvenu, socijalnu i zaštitu životne sredine Željka Novakovića, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje proizilaze iz uspešne saradnje grada i gradskih udruženja, a cilj je pomoć mitrovačkim učenicima, kako bi lakše započeli novu školsku godinu.

20140625_101359

 

Školski pribor, iako se školska godina tek završila, značiće deci za narednu godinu, a ovo je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje ovo mitrovačko udruženje sprovodi u cilju pomoći svojim članovima i njihovim porodicama.
– Iako nam je budžet skroman, u saradnji sa gradom, uspevamo da pomognemo našim članovima koliko možemo. I ubuduće ćemo organizovati ovakve akcije, ali i mnoge druge, u cilju pomoći svima kojima je pomoć potrebna, rekao je predsednik Udruženja „Ratnih vojnih invalida grada Sremska Mitrovica“ Ivan Vančik.

You May Also Like