Pokrajina raspisala konkurs za kupovinu kuća na selu

 

Sremska Mitrovica- Pokrajinska Vlada raspisala je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Konkurs je objavljen juče u dnevnom listu „Dnevnik“, navodi se u saopštenju Pokrajinske Vlade

Pokrajina će u kupovini kuće učestvovati sa sumom do miliona dinara, a za tu namenu do kraja godine opredeljeno je 40 miliona dinara, kako bi se pomoglo mladim bračnim parovima.

Tim povodom potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin istakao je da Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za privredu na ovaj način žele da poboljšaju situaciju na našim selima, kao i da je ovaj konkurs prvi korak u realizaciji te namere.
Prema njegovim rečima, ovo je još jedan strateški plan, jer je resorni sekretarijat do sada ponudio više specifičnih programa, koji su imali funkciju da utiču na privredni razvoj i poboljšaju standrad .

“Danas započinjemo isto tako jednu čini se stratešku ideju u cilju da oživimo naša sela i olakšamo pložaj mladim bračnim parovima, koji iz podstanrskog statusa u gradovima, u opštinskim mestima, imaju želju da odu i da žive na selu“, kazao je Vasin.

Ukupna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu iznose 40 miliona dinara. Naša računica je da na ovaj način mladim bračnim parovima omogućimo kupovinu 40 kuća. Ako neko kupi nešto jeftiniju kuću, onda će to omogućiti da se kupi i nekoliko kuća više“, rekao je Miroslav Vasin.

Prijave za konkurs će se primati do 15. januara 2015. godine a više informacija možete pročitati OVDE:

You May Also Like