Pojeftinio auto-plin

Sremska Mitrovica – Najzad je prolećno sunce ogrejalo i vozače koji za pogon svojih automobila koriste tečni naftni gas (TNG) jer je cena ovog goriva poslednjih dana krenula naniže pa se litar prodaje, u proseku, oko četiri dinara manje po litru.
Ipak, plin je u Srbiji i dalje među najskupljima u regionu.

Popularni auto-plin koji koristi oko petine srpskih vozača u utorak je mogao da se kupi od 76,9 do 87,9 dinara po litru koliko je cenjen duž auto-puteva dok je samo pre nekoliko dana koštao i više od 90 dinara po litru.

I dalje se očekuje silazna linija na grafikonu cena naftnih derivata kada je u pitanju TNG, pet do šest dinara po litru.

Da će TNG u narednom periodu još pojeftiniti, na punionicama u Srbiji potvrđuje i analiza velikoprodajnih cena Naftne industrije Srbije. U utorak je kilogram TNG iz Rafinerije nafte Pančevo imao velikoprodajnu cenu za avansno plaćanje od 127,80 dinara. Ista količina ovog goriva, u Rafineriji u Pančevu mogla se nabaviti 6. januara ove godine, (sa već ukalkulisanom većom akcizom od pet dinara po kilogramu TNG), za 147,13 dinara.

You May Also Like