Sremska Mitrovica – Međunarodni sajam turizma počinje danas na Beogradskom sajmu. Ove godine na njemu će se predstaviti više od 1.000 izlagača iz 54 zemlje.

Turistička organizacija grada Sremska Mitrovica, će predstaviti ponudu grada, a ove godine staviće akcenat na biciklističku rutu Srem.

Turistička organizacija grada na sajmu, ponudu predstavlja na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom Vojvodine.

Istovremeno sa Sajmom turizma, biće održani Međunarodni sajam hotelsko-ugostiljeske opreme HORECA, Sajam suvenira „Posetite Srbiju“ i Međunarodni sajam vina „Beovajn“.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma je Indonezija, najveći arhipelag na svetu, sa više od 17.000 ostrva. To je četvrta država po broju stanovnika na planeti, u njoj se govori oko 300 jezika i ima veliki turistički i kulturni potencijal.
Pored država koje tradicionalno promovišu svoje destinacije na Sajmu turizma u Beogradu, ove godine će svoje turističke potencijale po prvi put promovisati Argentina, Alžir, Albanija, UAR-Abu Dabi, Malezija, Iran, Indija, Portugal i Rumunija.

You may also like