Sremska Mitrovica – Pre nekoliko dana i zvanično počela izgradnja fabrike Lames.

Reč je o italijanskoj kompaniji koja u Sremskoj Mitrovici radi već neko vreme, do sada u iznajmljenom prostoru i prema zvaničnim podacim za sada zapošljava 35 radnika.

U industrijskoj zoni “Sever”, na površini od pet hektara, koju je kompanije dobila od grada trenutno je u toku prva faza radova koja obuhvata zemljane iskope, nakon čega će se pristupiti izgradnji fabrike površine 7.000 metara kvadratnih.

Podsećanja radi krajem decembra 2013. godine, pored kompanije “Cooper Standard”, i kompanija “Lames Grupu” dobila je podsticajna sredstva preko konkursa koji je raspisao Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova. Uslovi konkursa su propisivali da investicija vredi minimum tri miliona evra i da omogućava otvaranje najmanje 100 radnih mesta u naredne tri godine.

“Lames Group” je italijanska kompanija iz sektora prateće automobilske industrije, treći najveći snabdevač prozorskim podizačima i sistemima vrata u Evropi. Visina investicije u Sremskoj Mitrovici iznosi 8 miliona evra, a planirano je da fabrika nakon otvaranja sopstvenog pogona zaposli sve ukupno 250 radnika.

Možda Vam se svidi i