Sremska Mitrovica – Kompanija Telenor u Srbiji juče je upozorila građane da ne odgovaraju na SMS-poruke ukoliko nisu sigurni u identitet onoga ko im je poslao poruku jer je najverovatnije reč o prevari.

Ovakve SMS-poruke dobili su i neki Mitrovčani. A dešava se da iako od ranije znaju da ne treba da se jave, ipak odgovore. Kažu, da to urade bez razmišljanja jer su tog trenutka u žurbi zbog nekog posla ili slično, pa odgovore automtski. Zanimljivo je da poruka stiže na ćirilici.

yovi me

Koliko je ovakvih slučajeva da se odgovori na SMS-poruku, mobilni operateri ne objavljuju.

SMS-poruke u kojima piše da „hitno pozovu“ neki broj, šalju se „nasumično sa uglavnom iznajmljene opreme nepoznatog operatora, u razne fiksne i mobilne mreže, a pozivi se obično identifikuju kao propušteni“, piše u Telenor u objašnjenju.

Ukoliko korisnik uzvrati poziv na nepoznati broj, automatski mu setarifira uspostavljanje veze i vreme trajanja poziva po standardnom cenovniku za tu zonu međunarodnog tarifnog plana, i tako može napraviti veći račun od uobičajenog. Telenor je naveo i primer poruke na koju ne bi trebalo odgovarati „Zovi me hitno! From: +38681899095“.

You may also like