Sremska Mitrovica – Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tri teške krađe, neovlašćeni pristup vojnom objektu i pokušaj teške krađe, policija je uhapsila i po ovlašćenju nadležnog tužioca, odredila zadržavanje do 48 časova S.B. (21) iz Nove Pazove.

Osumnjičeni se tereti da je provaljivao u privatne kuće u Novoj Pazovi, a zatim demontirao i ukrao radijatore, peć i kotao za centralno grejanje, dve industrijske prese, elektromotor i trafo stanicu.

Takođe se sumnja da je S.B. početkom marta, kradom ušao u krug aerodroma Batajnica, ukrao otpadnu furdu iz rashodovanih akumulatora, a zatim isekao oko 100 kg armature koju nije uspeo da iznese. Sve ukradene predmete osumnjičeni je prodavao otpadima sekundarnih sirovina.

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Staroj Pazovi, rešenjem sudije za prethodni postupak određen mu je pritvor do 30 dana.

Policija sumnja da su u ovim krađama naizmenično učestvovali i N.P. i R.Z. iz Nove Pazove, protiv kojih je podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu, u redovnom postupku.

You may also like