Sremska Mitrovica – Javno preduzeće „Putevi Srbije“ saopštilo je da je na državnom putu na deonici Golubac – Donji Milanovac – Djerdap 1 i na deonici Porečki most – Miloševa Kula – Rgotina – Zaječar zbog obilnih padavina i nanosa sa pristupnih puteva, došlo do obustave saobraćaja.

Saobraćaj je obustavljen i na državnom putu drugog A reda Tekeriš – Zavlaka, gde je zbog obilnih padavina došlo do urušavanja objekata.

AMSS podseća da danas počinje 54. Sabor trubača u Guči, te se očekuje pojačan saobraćaj na Ibarskoj magistrali, uz formiranje dužih kolona i na drugim putevima ka Čačku. Saobraćajna policija je zbog Sabora pojačala kontrolu saobraćaja i vozača.

Putnička vozila na graničnim prelazima čekaju oko 30 minuta.

Putevi na kojima se saobraćaj vrši ometano

– Auto-put E-75 sužen je zbog radova na mostu preko Dunava na deonici – Novi Sad-Beograd, i na deonici Batočina-Jagodina, te vozila prolaze dvosmerno.
– Na tri mesta na deonici auto-puta E-75 od Vladičinog Hana do Vranja, vozila zbog radova idu zaobilaznim putem.
– I dalje je zbog radova zatvoren stari put Beograd-Novi Sad, kod Batajnice, te vozila idu zaobilazno.
– Zbog radova na državnom putu I-b reda br 15. vozila prolaze naizmenično kod Novog Bečeja i kod Vrbasa.
– Zbog klizišta je i dalje zatvoren državni put I-b reda broj 30, Ivanjica-Ušće.
– I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj na državnom putu I-b reda broj 10, Beograd-Pančevo, te je saobraćaj usmeren na obilaznicu oko Pančeva.
– Na putu I-b reda broj 4, Smederevo-Kovin, neposredno pre Kovinskog mosta na Dunavu, vozila prolaze naizmenično.
– Na državnom putu II-a reda, broj 149 – Avalskom putu od Belog Potoka kod Beograda, do Vlaškog polja, vozila prolaze naizmenično.
– Saobraćaj je usporen i na državnom putu I-b reda broj 26, Beograd-Obrenovac, zbog još jedne popravke kolovoza na klizištu kod Umke.
– Na državnom putu II-a reda broj 152, deonica Topola-Rudnik, u naselju Rudnik vozila prolaze naizmenično, a zabranjen je prolazak vozila ukupne mase veće od pet tona.

Možda Vam se svidi i