Održane “Sportske igre mladih”

Sremska Mitrovica – Juče su na Gradskoj plaži po prvi put u Sremskoj Mitrovici održane “Sporstke igre mladih”i sa njima je zvanično otvoreno “Leto na Savi”.

U okviru igara učesnici su se takmičili u četiri discipline, sprint na 60 metara, između dve vatre, basket 3 na 3, mali fudbal za dečake.

sp

Projekat sportske igre mladih postoji već 18 godina u Hrvatskoj, 4 u Bosni i Hercegovini, a ovo je prva godina da se održavaju u Srbiji.

O tome kako je došlo do održavanja Igara u Sremskoj Mitrovici nešto više je rekao predsednik organizacije „Sportske igre mladih“, Gordan Todorović.

„U junu mesecu Sportske igre mladih su se održale u 12 gradova širom Srbije, a zbog velikih poplava koje su pogodile određene regione države, izvršni odbor takmičenja odlučio je da se Igre dodatno organizuju u još 5 regiona, tačnije pet gradova u Srbiji u kojima će se odigrati regionalna finala, jedan od tih gradova je upravo Sremska Mitrovica”.

sportskee

Projekat „Sportske igre mladih“ sprovodi se u koordinaciji i pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Srbije u saradnji sa Ministarstvom za omladinu i sport i Savezom za školski sport Srbije uz podršku nekoliko sponzora.

Pobednici na ovim Igrama će se, ne kako je prvo najavljeno plasiratu na polufinalna takmičenja u Beograd, nego direktno plasirati u finale koje će se održati u hrvatskom gradu Splitu.

U Splitu takmičenja će se održavati sedam dana i na njima će učestvovati deca pobednici takmičenja iz nekoliko zemalja bivše Jugoslavije. Za sledeću godinu najavljeno je i učešće mladih iz Crne Gore i Albanije.

sport

You May Also Like