Sremska Mitrovica – Pred punom čitaonicom biblioteke „Gligorije Vozarović“ sinoć je održana promocija knjige „Povest o apokrifu“, autora Mikice Ilića.

„Povest o apkrifu“ je pobednički je osvojio nagradu za najbolji roman u 2014. godini na prvom književnom konkursu izdavačke kuće „Arte“ iz Beograda.

3

Mikica Ilić sa svojim romanom „Povest o apokrifu“ bio je najbolji među više od 180 prispelih rukopisa što samo po sebi govori o kvalitetu ovog romana. Ja kao direktor ove kuće i neko ko je bio član žirija i pratio razvoj ovog projekta presrećan sam što smo uspeli da jednog značajnog književnika, jedno sjajno delo objavimo u 2014. godini i da skrenemo pažnju na još jednu književnu sredinu kao što je Sremska Mitrovica koju je na najbolji mogući način prezentovao Mikica Ilić“, rekao je Miodrag Jakšć, književnik i direktor izdavačke kuće „Arte“ iz Beograda.

„Poves o apokrifu“ predstavlja pokušaj autora da osvetli prve decenije ranog hrišćanstva kroz likove apostola Tome, Nikole, Pavla, Petra i drugih likova.

2

Knjiga „Povest o apokrifu“ već je prezentovana kako čitalačkoj publici u Srbiji tako i u regionu na Beogradskom i Niškom sajmu knjiga.

Možda Vam se svidi i