Sremska Mitrovica- U organizaciji Zavoda za urbanizam Vojvodine, u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je održana prezentacija pod nazivom „Studije rasporeda radnih zona u Autonomnoj pokrajini Vojvodina“.

Tema sastanka je bila razmeštaj radnih zona u AP Vojvodini.

Vladimir Zelenović, direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine je objašnjavajući da je ova studija, koju je zavod za urbanizam Vojvodine uz pomoć sredstava iz budžeta Vojvodine počeo da radi u 2013. godini, zamišljena tako da sve postojeće zone kojih u Vojvodini ima preko 250, ispune sve potrebne uslove kako bi se u najboljem svetlu predstavile stranim investitorima.

„U 2013 godini urađeno je 28 radnih zona u 18 opština, a planiranim budžetom za 2014. godinu urađeno je još 11 zona.
Njih sada ima ukupno 39“, rekao je Zelenović i dodao da će lokalne samouprave dobiti sve potrebne podatke kako bi njihovi predstavnici mogli na najbolji način da urade prezentaciju potencijalnim investitorima koji budu zainteresovani za njihove radne zone.

„Sekretarijat će u narednim godinama izdvajati novčana sredstva kako bi Zavod za urbanizam Vojvodine mogao da ažurira radne zone i evidentira sve promene koje se budu dešavale“, rekao je Zelenović i naglasio da je potrebno obezbediti i dodatna sredstva iz budžeta Republike Srbije ali i iz starnih institucija koje se bave donacijama.

„Kada je Grad Sremska Mitrovica u pitanju postoje uređene industrijske zone u kojima pokušavamo da privučemo strane investirore“, rekao je Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

„Današnji sastanak je prilika da prezentacijom svih radnih zona u Vojvodini sagledamo pravu sliku i saznamo gde se Grad Sremska Mitrovica nalazi“, rekao je Janković i dodao
da ćemo tako uspeti da uočimo šta je to što našem gradu nedostaje a važno je za strane investitore.

media1

Možda Vam se svidi i