Održana obuka za organizacije civilnog društva

Sremska Mitrovica – Danas se u Novom Sadu završava trodnevni bazični trening za predstavnike 20 organizacija civilnog društva koji je organizovao TACSO, kancelarija u Srbiji.

Bazični trening je okupio uglavnom nove i nedavno formirane organizacije civilnog društva iz Novog Sada, Beograda, Srbobrana, Sremske Mitrovice, Omoljice, Malog Idjoša, Bezdana, Srpske Crnje i Pančeva. Reč je organizacijama civilnog društva koje se bave problemima romske zajednice, ekološkim problemima, problemima ruralnog razvoja, kao i problemima mladih.

Tokom trodnevnog rada učesnici treniga su savladali osnovne principe dobrog strateškog planiranja i metode prikupljanja sredstava za funkcionisanje organizacija civilnog društva.

Osnovni cilj ove obuke jeste da učesnici treninga steknu jasne ciljeve o perspektivi civilnog sektora u Srbiji i u regionu zapadnog Balkana kako bi sami stekli znanja o različitim pristupima nacionalnim i međunarodnim donatorima i pravilima projektnih finansiranja iz budžeta Evropske unije.

Sremsku Mitrovicu na obuci su predstavljali članovi Udruženja ruralni centar SOVA.

You May Also Like