Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica je bila domaćin stručnog skupa pod nazivom „Zbrinjavanje povređenih u masovnim nesrećama i katastrofama“, koji je održan u organizaciji Udruženja zdravstvenih radnika Grada Sremska Mitrovica, Hitne pomoći Sremska Mitrovica i Inđija i Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Simpozijumu koji je održan u Gradskoj kući prisustvovalo je oko 250 medicinskih radnika i vatrogasaca – spasilaca iz celog Srema, a kao gosti predstavnici Hitne pomoći iz Novog Sada, Vršca i Sente.

O mogućnostima unapređenja i problemima pri zbrinjavanju povređenih u masovnim nesrećama i katastrofama, između ostalih, govorili su Zorica Blagojević, predsednica Udruženja zdravstvenih radnika, dr Goran Perge, specijalista urgentne medicine u Hitnoj pomoći u Sremskoj Mitrovici i Stevan Pejić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Učesnici skupa su došli do zajedničkog zaključka da problem koordinacije između više službi treba rešiti, kako bi se krenulo u smeru gde će svi zajedno funkcionisati i raditi kao jedna služba, saopšteno je na sajtu Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

You may also like